top of page

Bourgondische triatleten kunnen ook best crossen..

Crosstriathlon, wederom een discipline binnen de triathlonsport; alleen hier is het wielrennen vervangen voor de mountainbike en het lopen onverhard (zgn. trailrunning). En waar het woord 'triathlon' is, zijn ook bourgondische triatleten: Edwin en Linda weten wel raad met deze alternative discipline!

In Kijkduin mochten ze het nog niet waarmaken; de geplande crosstriathlon op 19 juli jl. werd door het hete weer en de mentaliteit van onze landgenoten (vrijwilligers konden de mensenmassa die het strand op wilden niet tegenhouden...) ingekort tot een zwemloop. Door fantastisch 'haas'werk van Ed kon Linda de achterstand van 4 minuten die ze had opgelopen bij 1500 m zeezwemmen net goed maken, waardoor ze met haar startnummer 1 ook de hoogste trede mocht beklimmen. Edwin werd in een sterk bezet veld toch nog 9e! Samen met Stefan Janssen en ploegleider Henkie Stift was het al met al toch een mooi weekend aan de Zuid-Hollandse kust!

Dus dan moest het maar gebeuren in de Eiffel bij de VULKAN-cross-triathlon Schalkenmehren op zaterdag 2 augustus;

Die zaterdag morgen reizen de twee buitenbeentje van de BTP af naar Schalkenmehren in de Vulkaaneifel waar een X-Terra crosstriathlon op het programma staat. Na een vlot verlopen reis, ’s morgens het MTB en loopparkoers even verkennen, met de conclusie dat dit een zware wedstrijd gaat worden. Niets blijkt minder waar.. Snel door naar het Gasthaus, inchecken en dan een half uurtje terug fietsen naar de start. Om 16.00 u klinkt het startschot; eerst even 1500m zwemmen (zonder wetsuit!) in een glashelder meer, twee rondes met 200 meter lopen tussen de rondes. Linda stapt na het zwemmen net voor Edwin op de fiets en gaat er op de eerste klim als een haas vandoor. Haar aspiraties zijn duidelijk. Twee zware ronden volgen met klimmen van meer dan 20% stijgingspercentage, singletracks, snelle en technische afdalingen,kortom genieten! De 32 kilometers vliegen voorbij, mede door alle enthousiaste toeschouwers, want daar kunnen ze dat wel. Nu nog even drie rondjes rennen over schuin aflopende akkers, steile klimmetjes en een gemene loopbrug met wenteltrap (daar is dat bruggetje van de Gendtse triathlon niets bij; menig triathleet staat met kramp na het afstapje..) Zwaar genieten dus..

Linda maakt haar aspiraties waar en komt als eerst dame over de finish en een 15e plaats overall. Edwin word uiteindelijk 27e , goed voor een 4e plaats in zijn leeftijdsklasse. En dat met een hongerklop die hem in de laatste kilometers van het loopparcours nekt. Gelukkig staat Linda met het goudgele (alcholvrvije) sap te wachten op zijn intocht. Door naar de huldiging van Linda in een volle feesttent met worst, sauerkraut en bier (nu de echte!) . Ja, een feestje bouwen om een triatlon kunnen ze wel een Duitsland.

Dit is het laatste testwedstrijdje voor ondergetekenden: Edwin zal zich in de INFERNO triathlon in Oostenrijk op 23 augustus a.s. moeten stukbijten op 3,1 km zwemmen, 100 km wielrennen, 30 km mtb-en en een afsluitende 25 km trailrun (met in totaal 5.500 hoogtemeters!!). Daar zijn die hele triathlons NIETS bij!

Linda zal zich bij het WK crosstriathlon in Zittau (Duitsland) op 16 augustus a.s. staande proberen te houden tussen het geweld van de profs.

We gaan het zien!!

Ed&Lin

ZIE OOK
ZOEK OP TREFWOORD
Er zijn nog geen tags.
bottom of page