Linda van Vliet   

Hallo, ik ben Linda, 34 jaar en triathleet en guide van een blinde para triathlete.

 

Sport als leefstijl

Sport is mij met de paplepel ingegeven en altijd een rode draad in mijn leven geweest. Vanaf mijn tweede levensjaar stond ik al op schaatsen en vanaf mijn zesde ging ik met mijn ouders elke zomer op fietsvakantie. Sportief bezig zijn is in de loop der jaren steeds meer verankerd in mijn levensstijl. Ook mijn werkzame leven als bewegingswetenschapper, testcoördinator bij Centrum voor Aangepast Sporten en persoonlijk trainer van paralympische sporters is sterk verbonden met de sport.

 

Eerste stapjes

Mijn sportcarrière begon op 6-jarige leeftijd met het schaatsen bij een ijsclub. Hierdoor kwam ik in de zomermaanden door de conditietrainingen in aanraking met het hardlopen. Tijdens mijn studententijd ontdekte ik het wegwielrennen hetgeen geresulteerd heeft in drie seizoenen wedstrijddeelname, nationaal en internationaal bij de elite dames. In deze jaren kwam door aansluiting bij de Bourgondische triathlonploeg een triathlon af en toe wel eens voor als impulsieve actie of gewoon een goede afwisselende trainingsprikkel. Het mountainbiken, dan wel veldfietsen was een discipline die ik in de wintermaanden al onderhield.

Focus op triathlon

Pas in het voorjaar van 2012 heb ik de ommekeer gemaakt en ben ik me serieus gaan focussen op triathlon als hoofdsport en ben daarmee de ontwikkeling van alle drie de disciplines, vooral het zwemmen, gaan intensiveren.
 
Door het winnen van de age group tijdens het wereldkampioenschap crosstriathlon 2013 in Kijkduin en tevens de crosstriathlon op Ameland in september dat jaar, ben ik de crosstriathlon als een nieuwe uitdaging gaan zien. Dit najaar ben ik me hierop verder gaan focussen wat inmiddels heeft geresulteerd in een overwinning bij het Nederlands kampioenschap crossduathlon (Groesbeek, december 2013) en bij de crossduathlon in Etten-Leur van 26 januari jl.
 

Vooruitkijken
Met de vooruitgang die ik in één seizoen heb weten te boeken is mijn ambitie en motivatie om in het nieuwe seizoen deel te nemen aan het EK en WK alleen maar gesterkt. Ik ben in het algemeen een zeer gemotiveerd en gedreven persoon, die zowel binnen als buiten de sport alles eruit wil halen wat binnen haar mogelijkheden valt. Ik heb de discipline en het doorzettingsvermogen om te leren en mij te ontwikkelen en daarmee ook relatief onderontwikkelde onderdelen binnen een sport intensief op te pakken. 

 

 

 

Nevenactiviteiten

Naast mijn eigen sportieve bezigheden hecht ik veel waarde aan mijn activiteiten als vrijwilliger. Zo ben ik ondermeer:

  • Guide voor para-triathlete Joleen Hakker

  • Guide voor para-triathlete Odette van Deudekom

  • Coach en trainer van handbiker Sidney Bito, ik begeleid hem in zijn missie om de Paralympische Spelen van Rio te halen.

  • Trainer van Funda Mujde, Turkse cabaretiere die door ongeluk in 2007 een dwarslaesie opliep. Dit jaar wil ze in een BerkelBike (handbike met trapondersteuning) van Nederland naar Turkije biken, onder andere om haar motto 'Bewegen is Leven' te verspreiden

  • Handbike trainer bij Wielervereniging 'T Staion in Utrecht

  • Ik zit in de (landelijke) organisatie van de Handbike Battle : De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. In 2013 heeft dit voor het eerst plaatsgevonden. Missie van de HandbikeBattle is deelnemers (ex-revalidanten) uitdagen om fysieke en mentale grenzen te verleggen en te ontdekken wat je kunnen mogelijkheden zijn, ook met een dwarslaesie.

SPONSOREN
Logo_Rob
Logo_Rob

(0a) Logo SCATT.jpg
(0a) Logo SCATT.jpg

logo2.png
logo2.png

Logo_Rob
Logo_Rob

1/7
VOLG MIJ
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Instagram App Icon
ZOEK OP TREFWOORD
Er zijn nog geen tags.