top of page

Even een update ...

Ik wil je natuurlijk graag op de hoogte houden van de voortgang van dit seizoen, vandaar even een update van mijn sportieve carrière.

Zoals bekend draait mijn seizoen dit jaar om blinde paratriathlete Joleen Hakker, en het grote doel haar naar de Paralympische Spelen van Rio te krijgen in september van dit jaar.

In november van afgelopen jaar is deze uitdaging gestart en zijn we begonnen met een intensieve samenwerking.

De afgelopen maanden zijn echter helaas verre van vlekkeloos verlopen. Joleen heeft een aantal weken terug afscheid moeten nemen van haar moeder, die na een zwaar ziekbed besloten heeft euthanasia te ondergaan. Daarnaast is ze ook haar blinde geleide hond verloren in dezelfde periode.

Je kan begrijpen dat het vooropgezette trainingsplan natuurlijk daardoor redelijk in het water is gevallen.

Ook fysiek hebben we beide wat mankementen moeten overwinnen en onze eerste officiele wedstrijd samen, de wereldbekerwedstrijd in Zuid Afrika van eind maart hebben we op een geleende tandem moeten doen, aangezien onze fietsen niet mee konden met het vliegtuig.

Ondanks de hobbels en gaten in de weg zijn we door blijven gaan met trainen en is de band alleen maar sterker geworden; Samenwerking is uiteindelijk ook het sleutelwoord in deze sport.

Aankomende week vliegen we naar Lissabon voor het EK para-triathlon. Hier MOET het gebeuren; dit is de race waar we nog punten kunnen halen om ons officieel te kunnen kwalificeren voor Rio, want nee, we zijn nog niet binnen.

We hebben er vertrouwen in, want ondanks (of dank zij) alle tegenslagen die we op ons pad zijn tegen gekomen voelen we ons samen alleen maar sterker en gaan we laten zien dat Team Hakker bij de top hoort !

Voor wederom wat inzicht in onze activiteiten (en dat is niet alleen trainen) hierbij nog een filmpje, gemaakt voor Uniek Sporten, waar Joleen en ik ambassadeur voor zijn.

Want naast onze tra

​i​

ningsarbeid zorgen we ook dat het Aangepast Sporten wordt uitgedragen en naamsbekendheid krijgt. Zo heb ik een clinic gegeven aan middelbare scholieren (te zien in het filmpje), we hebben afgelopen zondag ook meegefietst met de Giro Unico (tijdens Ronde van Nijmegen) voor Uniek Sporten en zullen begin juni samen presenteren op een wetenschappelijk Symposium georganiseerd door mijn werk (Symposium Vondelgames over 'Wetenschap en aangepast sporten')

Nee, we zitten zeker niet stil (gelukkig kunnen we dat ook beide niet :)

Dus vrijdag 27 mei even duimen voor ons! Daarna volgt weer een update !


ZIE OOK
ZOEK OP TREFWOORD
Er zijn nog geen tags.
bottom of page