Handbike Battle 2018

Via deze link een impressie en foto's van de handbike battle

https://www.unieksporten.nl/gelderland-sport-onbeperkt/365-sportmomenten/9633/handbikers-team-capital-reade-bedwingen-berg-van-20-km-bij-handbike-battle

Al 6 jaar lang ben ik deelgenoot van een zeer bijzonder evenement binnen de Aangepaste Sport: de Handbike Battle. Een evenement waarbij de revalidanten van 12 revalidatiecentra in Nederland de battle met elkaar aan gaan door een berg in Oostenrijk te beklimmen in een handbike. Een berg van 20 km met 1000 hoogtemeters, gekkenwerk zou je zeggen om dit op armkracht te doen; toch doen er ieder jaar meer en meer handbikers aan mee.

Al sinds de grondlegging heb ik me diepgeworteld in deze happening. In 2013 de eerste editie mede opgezet met de landelijke organisatie en de laatste jaren meer betrokken geraakt bij het trainen en begeleiden van het team van Reade Revalidatie: mijn werkplek in Amsterdam.

De Handbike Battle niet alleen een wedstrijd, het is ook een battle met jezelf, overwinnen van angsten en overwinnen van de (in gedachten) onmogelijkheden die een handicap met zich mee kan brengen. Vandaar dat ik dit jaar ook weer met veel enthousiasme mijn tijd en energie heb gestoken in trainen van de deelnemers van ons team van Reade in Amsterdam.

Met trots kan ik melden dat alle 9 deelnemers van Team Capital Reade zijn gefinisht ! Voor velen een enorme battle met de elementen en met zichzelf. Zelf was ik buddy van Piotr, een jonge vent die bij een ongeluk 2 jaar geleden een hoge dwarslaesie opliep en daarbij niet alleen verlamd raakte aan zijn benen maar ook verminderde armfunctie heeft. Zonder elektrische ondersteuning, zonder enig fysieke hulp van ons heeft hij deze beproeving in 6 uur weten te volbrengen. Diep respect..

Na zoveel edities van coachen en trainen vond ik het ook het moment om zelf aan den lijve te ondervinden hoe het is om deze prestatie op armkracht te volbrengen. Met daaraan gekoppeld ons goede doel ; geld inzamelen voor een nieuwe handbike voor ons revalidatiecentrum .Gecoacht door een van de deelnemers (die dus nog een keer omhoog ging !) en een buddy van ons organisatie team en een bus met fans J was het plan om tot de helft van het parcours te komen . Echter,het ging veel beter dan verwacht en Linda heet Linda niet als ze dan toch maar efkes door gaat. In 3u en 50 min heb ik de 1000 hoogtemeters weten te overbruggen . Wat een immens gaaf gevoel en wat ontzettend zwaar!


ZIE OOK
ZOEK OP TREFWOORD
Er zijn nog geen tags.
SPONSOREN
Logo_Rob
Logo_Rob

(0a) Logo SCATT.jpg
(0a) Logo SCATT.jpg

logo2.png
logo2.png

Logo_Rob
Logo_Rob

1/7
VOLG MIJ
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Instagram App Icon
ZOEK OP TREFWOORD
Er zijn nog geen tags.