On my way back…

De lente staat weer voor de deur, - tenminste, meteorologisch gezien dan.. -, dus het is hoog tijd om de sportieve plannen van aankomende periode weer eens te delen met mijn achterban;). Hierbij dus een kleine update over de afgelopen maanden en mijn sportieve ambities voor 2018

De afgelopen maanden zijn we met kleine stapjes richting verder fysiek herstel na de knieblessure gekomen: positief dus, maar voor mij natuurlijk te langzaam :). Los van de fysieke progressie begin ik weer meer zelfvertrouwen te krijgen en daarmee de moed gevat om me weer wat serieuzer op wedstrijden te gaan richten en dus in te schrijven voor een paar nationale en internationale (crossduathlon/triathlon) wedstrijden.

De eerste van het jaar is al achter de rug: eind januari was de Crossduathlon van Ameland . Deze stond al ver voor het ongeluk op de planning en deze wilde en kon ik gewoon niet missen. Zonder enige ambitie - alleen maar heel blijven en genieten - is het me uiteindelijk niet onverdienstelijk afgegaan: de zware omstandigheden (regen, kou en wind) maakte het pittig en was voor velen de reden om uit te stappen. Ik had echter te veel lol in de duinen en over het strand en kon daarmee de kou lijden/leiden (beide goed;)). Een eerste plek bij de vrouwen en 11e overall en vooral zonder reactie van mijn knie, dat gaf de burger moed.

En dus zo geschiedde: over 2 weken zal ik bij 'De Hel van Groesbeek' mijn MTB skills weer gaan testen met op zaterdag de retro wedstrijd (26 inch mountainbikes uit het stalen tijdperk) en zondag de Women Cup-mountainbike marathon van 70km. – Ik kan je vertellen; die technisch MTB skills van ondergetekende vallen vies tegen als je op een trainingsweekend met Licht Verzet (mountainbikeclub Nijmegen eo) op stap bent geweest ;( -

21 april a.s. zal ik aan de start staan van de crossduathlon in Austerlitz, tevens het NK. Uitgangspunt= plezier en heelhuids over de finish en met meer vertrouwen in mijn lichaam en kunnen.

De lange crosstriathlon in de Belgische Ardennen van eind mei wordt de echte uitdaging: 2 km zwemmen, 50 km mountainbiken waarna nog 17 km hardlopen off road.

Verder staat met potlood in de agenda: de X-terra Frankrijk (zwaarste internationale offroad triathlon) en de Crosstriathlon van Schalkenmehren in juli en wie weet... een meerdaagse mountainbike wedstrijd in een ver ver land?!..

Pittige doelen en daarom heb ik sinds een maand ook weer oud-triatleet Menno Oudeman gevraagd om me trainingstechnisch te begeleiden in de voorbereiding op deze evenementen.

Het voelt dus dat we - ondanks dat mijn revalidatie nog zeker niet klaar is - er weer zo langzamerhand weer gaan komen.. Linda is on her way back :)!!


ZIE OOK
ZOEK OP TREFWOORD
Er zijn nog geen tags.
SPONSOREN
Logo_Rob
Logo_Rob

(0a) Logo SCATT.jpg
(0a) Logo SCATT.jpg

logo2.png
logo2.png

Logo_Rob
Logo_Rob

1/7
VOLG MIJ
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Instagram App Icon
ZOEK OP TREFWOORD
Er zijn nog geen tags.